Події

⚡️ «Бомба на курській АЕС» та «кров дітей для поранених»: нові фейки ru-пропаган…

⚡️ «Бомба на курській АЕС» та «кров дітей для поранених»: нові фейки ru-пропаганди про події на курщині
 
Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції про події в курській області, які поширює ворожа пропаганда. 
 
ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

◽️ «Мінування курської АЕС». З метою дискредитації України пропагандисти поширюють дезінформацію, ніби українські військові отримали наказ прорватися на курську АЕС та закласти там вибухівку, а потім підірвати її дистанційно і звинуватити в цьому росію. Водночас росіяни заявляють, начебто до підготовки диверсії на курській АЕС причетні фахівці НАТО. 

◽️ «Кров дітей для поранених бійців ЗСУ». Поширюється фейк, буцімто на Вінниччині військові командири дають вказівку зібрати дитячу кров для лікування поранених у курській області українських військовослужбовців. При цьому на світлинах з донорами у черзі до кабінету, якими супроводжується допис, дітей немає. 

◽️ «Розстріл авто». З’явилася чергова історія про нібито розстріли українськими військовими цивільної автівки. Цього разу ru-пропагандисти кажуть про загибель чоловіка й дитини – без жодних деталей про місце та час інциденту. А після цього повідомлення, як і після інших подібних фейків, так і не з’явилися офіційні заяви від правоохоронців про початок розслідування.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − twelve =

Back to top button