Події

БЕБ упередило розтрату майже 692 млн грн бюджетних коштів на закупівлях Аналіти…

БЕБ упередило розтрату майже 692 млн грн бюджетних коштів на закупівлях

Аналітики Бюро економічної безпеки за першу половину 2023 року не допустили розтрату коштів Державного бюджету на суму 691,7 млн грн під час проведення тендерних закупівель.

❗️З початку 2023 року аналітики БЕБ проаналізували понад 30 тисяч тендерів за участі розпорядників державних коштів. Одним із найпоширеніших порушень, є проведення ініціаторами закупівель тендерів за завищеними цінами. Наприклад, у Дніпрі намагалися купити дизель-генератори на 30% дорожче від ринкової вартості. У Києві – вдвічі дорожчі продукти харчування та кабелі для енергетичної компанії, у Рівному – медобладнання.

У поле зору аналітиків, у тому числі, потрапляють суб’єкти господарювання, які стають переможцями тендерів на надання послуг, при цьому не мають ні найманих працівників, ні необхідної матеріально-технічної бази для виконання замовлення.
Найбільше порушень при проведенні закупівель за державні кошти аналітики Бюро виявили в місті Києві, Київській, Дніпропетровській та Харківській областях.

Аналітики Бюро направили рекомендаційні листи до державних органів, органів місцевого самоврядування, розпорядників/одержувачів бюджетних коштів щодо виявлених ризиків при проведенні закупівель.

За результатами чого низку тендерів були скасовано, а договори з постачання товарів чи надання послуг розірвані чи переукладені з новими умовами. Це дозволило зберегти 691,7 млн грн державних коштів.

????Крім того, 91 аналітичний продукт аналітики передали для опрацювання підрозділами детективів Бюро.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button