Події

БЕБ упередило ймовірну розтрату державною енергокомпанією понад 60 млн грн А…

????БЕБ упередило ймовірну розтрату державною енергокомпанією понад 60 млн грн

Аналітики Бюро економічної безпеки України встановили, що службові особи енергогенеруючої компанії – розпорядника бюджетних коштів, планували здійснити ризикові закупівлі ремонтних послуг на загальну суму понад 60 млн грн.

????Переможцем цих закупівель, було оголошено підприємство, яке притягувалось до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

З метою упередження безпідставно виділених бюджетних коштів, аналітики БЕБ направили рекомендаційний лист на адресу державної компанії, щодо перевірки доцільності укладення відповідного договору.

❗️За результатами розгляду рекомендаційного листа БЕБ, службові особи енергогенеруючої компанії прийняли рішення про відхилення відповідних процедур, та відмову у виділенні коштів за укладеним договором. Ймовірні втрати бюджету на загальну суму понад 60 млн грн упереджено.

За результатами проведення інформаційно-аналітичної діяльності по напрямку попередження та протидії розкраданню бюджетних коштів, аналітики Бюро економічної безпеки України, з початку 2023 року упередили втрати бюджету в сумі 437,2 млн грн, переважно шляхом розірвання розпорядниками бюджетних коштів укладених договорів та припинення видаткових операцій.

☝????Для порівняння у 2022 році ця сума становила 270,8 млн грн.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button