Події

БЕБ повідомило про підозру службовим особам приватної компанії у заволодінні …

БЕБ повідомило про підозру службовим особам приватної компанії у заволодінні понад 2 млн грн бюджетних коштів

Детективи БЕБ повідомили про підозру директору та головному бухгалтеру приватної компанії у заволодінні державними коштами, виділеними в якості субвенції місцевим бюджетам для забезпечення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного стану.

Наприкінці березня 2022 року, компанія уклала договір на постачання м’ясної продукції військовій адміністрації на загальну суму 35 млн грн, та отримала передоплату у розмірі 10,6 млн грн.

❗️Директор товариства, для маскування своїх злочинних дій і уникнення від кримінальної відповідальності залучив до схеми третіх осіб, зокрема головного бухгалтера. Всупереч діючим заборонам, компанія планувала імпортувати м’ясну продукцію із сусідньої країни.

Усвідомлюючи неможливість виконання договору, службові особи перерахували кошти на рахунок іноземної компанії, таким чином заволоділи бюджетними коштами у сумі понад 2 млн грн.

На момент повідомлення про підозру товар за договорами не був поставлений, а отримані кошти – не повернуті.

За результатами обшуків детективи БЕБ виявили бухгалтерську документацію, чорнові записи, факсиміле підписів, печатки українських та іноземних компаній.
Наразі на рахунки компанії накладено арешти.

☝????Головному бухгалтеру повідомлено про підозру. Директора товариства оголошено у розшук.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button