Події

БЕБ на Київщині викрило посадовців військової адміністрації у привласненні 5 м…

БЕБ на Київщині викрило посадовців військової адміністрації у привласненні 5 млн гривень

Детективи Територіального управління БЕБ у Київській області спільно із Київською обласною прокуратурою та за сприяння керівництва Київської ОВА, викрили схему привласнення бюджетних коштів посадовцями Гостомельської селищної військової адміністрації.

Встановлено, що службові особи Гостомельської селищної військової адміністрації у період 2022-2023 років уклали низку договорів на проведення робіт з усунення аварій в житловому фонді які виникли внаслідок бойових дій спричинених військовою агресією російської федерації проти України та облаштування укриттів. Виявилось що договори укладались із підконтрольними суб’єктами господарської діяльності за завищеними цінами.

❗️Слідчі з’ясували, що фактичні будівельні роботи були виконані не в повному обсязі, а окремі роботи були взагалі здійснені силами комунальників. Про це свідчать акти виконаних робіт.

Надалі, кошти отримані злочинним шляхом, підприємства переможці закупівель перераховували на рахунки фіктивних підприємств, офіси яких розташовані у Вінниці, а пізніше переводили їх у готівку.
☝????За попередніми підрахунками, сума завданих державі збитків становить понад 5 млн гривень.

За результатами обшуків у будівлях військової адміністрації та ЖКГ, а також офісних приміщень де розташовувались фіктивні підприємства, детективи БЕБ вилучили первинні фінансово господарські документи, чорнові записи та флеш-накопичувачі де зберігалась інформація щодо протиправної діяльності.

Досудове розслідування триває.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button