Події

БЕБ арештувало активи чотирьох компаній, які експортували корисні копалини …

????БЕБ арештувало активи чотирьох компаній, які експортували корисні копалини до рф

Детективи Бюро економічної безпеки України арештували корпоративні права чотирьох підприємств – надрокористувачів, власниками яких є підсанкційні особи та громадянин російської федерації. Загальна вартість арештованих активів становить понад 13 млн грн.

Аналізуючи рух коштів по банківських рахунках компаній, кінцевим власником яких є громадянин країни-агресора, спіробітники БЕБ встановили, що впродовж 2020-2021 рр., було виведено на користь бенефіціара понад 224 млн грн.

☝????Згадані підприємства видобували пісок і граніт на території Житомирської та Київської областей, а також торгували будівельними матеріалами по всій Україні.

Видобуті корисні копалини за заниженою вартістю продавалися на підконтрольні підприємства, які у подальшому перепродували їх підприємствам реального сектору економіки за ринковими цінами.

Внаслідок таких дій суму рентної плати за користування надрами було занижено на понад 23 млн грн. Також детективи БЕБ встановили, що підприємства-надрокористувачі здійснили експорт видобутих корисних копалин до рф вартістю 62 млн грн.

❗️Наведена інформація підтверджується висновками аналітичного дослідження фінансово-господарської діяльності товариства, щодо наявності ознак правопорушень, пов’язаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом тощо.

Досудове розслідування триває.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button