Події

Армії дронів – рік: тисячі безпілотників, ударні роти БпЛА та розвиток українсь…

???? Армії дронів – рік:
тисячі безпілотників, ударні роти БпЛА та розвиток українського виробництва

Від моменту старту проєкту «Армія дронів», який у липні 2022 року на платформі UNITED24 запустили Держспецзв’язку, Генштаб ЗСУ, Міноборони та Мінцифри, вдалося придбати тисячі дронів, забезпечити ними понад 200 підрозділів та навчити 10 тисяч операторів.

Протягом року проєкт «Армія дронів» завдяки допомозі Міністерства фінансів та комітету Верховної Ради з питань бюджету та за підтримки Президента України Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Дениса Шмигаля трансформувався з платформи для фандрейзингу коштів на безпілотники в межах UNITED24 у масштабну державну програму підтримки та розвитку вітчизняного ринку БпЛА.

На сьогодні в межах проєкту вперше у світі створено 11 ударних рот БпЛА та розпочато масове виробництво українських безпілотників. Донати на дрони вдалося залучити з понад 100 країн світу.

???? «Проєкт «Армія дронів» трансформувався від фандрейзингового проєкту до системної програми, яка змінює доктрину використання дронів на фронті, стимулює розвиток масового виробництва вітчизняних БпЛА, створює умови, за якими виробництво та постачання дронів є максимально простими. Українські компанії змогли масштабувати виробництво безпілотників в десятки разів, а деякі – у сотні разів. Зараз у межах Армії дронів 40 безпілотників українського виробництва отримали допуск до експлуатації та вже отримують державні контракти. Але це – тільки початок. Оборонні технології та інновації – наш головний пріоритет», – сказав Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації.

За словами голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя, найважливіша мета проєкту – зробити все можливе, щоб українські військові могли ефективно знищувати ворога з мінімальними втратами.

???? «Українська промисловість нарощує не тільки кількість, а і якість дронів власного виробництва, які ми активно закуповуємо і передаємо військовим. Якщо на початку повномасштабного вторгнення ми не мали жодної моделі ударних коптерів, то на сьогодні вже сім виробників мають контракти на їх постачання, і це – понад 10 тис. таких БпЛА протягом 2023 року. В планах Армії дронів – ще багато різної техніки, яка обов’язково сподобається українським військовим і точно засмутить ворогів. У майбутньому українська армія неодмінно стане однією з найбільш технологічних», – зазначив він.

???? За рік проєкту кількість безпілотників українського виробництва на фронті зросла у сотні разів. При Кабінеті Міністрів було створено координаційний штаб з виготовлення дронів, головна мета якого – максимально стимулювати та масштабувати розвиток виробництва БпЛА.

Уже 40 видів українських БпЛА пройшли процедуру введення в експлуатацію та отримують державні контракти, і їхня кількість продовжує зростати. Ще рік тому їх було лише сім. Зараз Армія дронів співпрацює з понад 150 українськими виробниками.

Планується, що до кінця цього року Армія дронів зросте до десятків тисяч безпілотників. Лише за травень–липень 2023 Держспецзв’язку законтрактувала у чотири рази більше БпЛА, ніж у 2022 році.

???? Нагадаємо, у липні 2022 року Держспецзв’язку спільно з Мінцифри, Міноборони, Генштабом ЗСУ в межах фандрейзингової платформи UNITED24 оголосили всесвітній збір на Армію дронів для України. Перед державою постало завдання – сформувати системне бачення та покрити всю лінію фронту безпілотниками, які допоможуть цілодобово моніторити дії ворога, змінювати військові стратегії та в подальшому зберегти якомога більше життів військових.

???? У липні 2023 Держспецзв’язку передала українським військовим понад 1000 безпілотників та оптико-електронних комплексів.

YouTube
Армії дронів – рік: тисячі безпілотників, ударні роти БпЛА, розвиток українського виробництва

???? Армії дронів – рік

???? Юрій Щиголь:
Рік спільної роботи з Генштабом ЗСУ, Міноборони та Мінцифри, а також проєктом UNITED24.

Рік нестримного бажання перемогти і готовності мільйонів українців та іноземців донатити для цієї Перемоги.

???? Тому сьогодні «Армія…

Back to top button