Події

Андрій Костін зустрівся із польським колегою Збігнєвим Зьобро Під час візит…

Андрій Костін зустрівся із польським колегою Збігнєвим Зьобро

???? Під час візиту до Варшави Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Міністром юстиції, Генеральним прокурором Польщі Збігнєвим Зьобро.

???? Андрій Костін вкотре висловив глибоку вдячність польському народу за допомогу з перших хвилин збройної агресії російської федерації проти України.

???? Глибоко поважаємо і цінуємо те, що Польща завжди була і є надійним партнером та другом для нашої країни, та те, що Ви одні із перших протягнули руку професійної допомоги і проявили ініціативу у створенні Спільної слідчої групи (JIT) для розслідування злочину агресії та воєнних злочинів на території України, – зазначив він.

???? Андрій Костін подякував за ухвалення Сеймом 15 квітня 2023 року резолюції щодо підтримки створення Спеціального трибуналу для Росії за злочин агресії проти України. А також за підтримку у створенні та майбутній роботі Міжнародного центру з переслідування злочину агресії (ІСРА), який запрацює в Гаазі вже влітку. Польща планує делегувати свого прокурора для роботи в ньому.

???? Генпрокурори відмітили високий рівень міжнародно-правового співробітництва між країнами. Обговорили надання польською стороною експертної допомоги, зокрема з 3D скануванням руйнувань цивільної інфраструктури. А також допомогу з проведенням експертиз.

???? Пан Збігнєв Зьобра запевнив, що Польща підтримувала і надалі підтримувати Україну у її прагненні до відновлення справедливості та притягнення до відповідальності агресора. Він також повідомив, що польські правоохоронці продовжують допитувати свідків воєнних злочинів – громадян України, які виїхали та перебувають на території Польської Республіки і їхні свідчення будуть долученні до матеріалів розслідування. Наразі вже допитано понад 1700 громадян.

???? Польські колеги завжди поруч, якщо нам потрібна допомога, що важко переоцінити у цей складний для нашої країни час, – констатував Андрій Костін.

Back to top button