Події

Андрій Костін затвердив Стратегічний план з реалізації повноважень прокурату…

Андрій Костін затвердив Стратегічний план з реалізації повноважень прокуратури у сфері кримінального переслідування за міжнародні злочини

????Стратегічний план з реалізації повноважень прокуратури у сфері кримінального переслідування за міжнародні злочини на період 2023-2025 років розробили представники Офісу Генерального прокурора спільно з провідними міжнародними та вітчизняними експертами.

????Цей системний документ покликаний забезпечити належну координацію органів прокуратури та досудового розслідування на наступні три роки. Він визначає спільні цілі та пріоритети для здійснення правосуддя щодо злочинів, вчинених в умовах міжнародного збройного конфлікту на території України, шляхом ефективного розслідування, притягнення винних до кримінальної відповідальності та справедливого суду.

????Стратегічний план визначає бачення, принципи та стратегічні цілі. Серед них структурований підхід до кримінального переслідування за міжнародні злочини, підвищення спроможності органів досудового розслідування та прокуратури, належна підтримка та захист потерпілих і свідків, стійке партнерство та ефективна взаємодія з Міжнародним кримінальним судом, іноземними партнерами та громадянським суспільством.

????Реалізація Стратегічного плану сприятиме кримінальному переслідуванню із застосуванням відповідних судових процедур осіб, які мають бути притягнуті до відповідальності за міжнародні злочини. Це також сприятиме впровадженню компенсаційних та інших засобів правового захисту і заходів підзвітності як на внутрішньому, так і на міжнародному рівні.

????15 вересня 2023 року Генеральний прокурор Андрій Костін під час перебування Прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана із візитом в Україні затвердив Стратегічний план. У ньому окремо приділено увагу координації із МКС.

Back to top button