Події

Андрій Костін: Забезпечення відповідальності за міжнародні злочини є запоруко…

Андрій Костін: Забезпечення відповідальності за міжнародні злочини є запорукою тривалого миру та стабільності

▫️Про це Генеральний прокурор Андрій Костін сказав у Ризі на Неформальній конференції міністрів юстиції «На шляху до справедливості для України».

▫️Андрій Костін подякував представникам Ради Європи та Міністерства юстиції Латвії за те, що зібрали представників понад 40 держав для обговорення шляхів створення правових механізмів, які б забезпечили відновлення справедливості та стали б запобіжником майбутнім агресивним війнам.

????Символічно, що ми зустрілися саме в Латвії. Ця країна пережила радянську окупацію і пройшла через репресії, спрямовані на знищення її національної ідентичності, які супроводжувалися терором проти її народу. На жаль, історія повторюється, оскільки росія досі лишається значною мірою безкарною за свої минулі злочини,зауважив Генпрокурор.

▫️Він зазначив, що відновлення України, притягнення рф до відповідальності та запобігання майбутнім актам агресії – найважливіші завдання, які стоять сьогодні.

????Досягнення цих масштабних цілей вимагає скоординованих дій світової спільноти. І я радий бачити, що глобальна коаліція справедливості зміцнюється і стає все більш рішучою, – констатував Андрій Костін.

▫️Генпрокурор додав, що такі знакові досягнення, як створення Реєстру збитків за підтримки Ради Європи та видача МКС ордерів на арешт путіна і львової-бєлової, підкреслюють відданість міжнародної спільноти принципам демократії та верховенства права.

????Шлях до справедливості не буває легким. Та ми крокуємо разом United for Justice, – наголосив Андрій Костін.

Back to top button