Події

Андрій Костін з учасниками Task Force UA обговорили проміжні результати роботи та сп…

Андрій Костін з учасниками Task Force UA обговорили проміжні результати роботи та спланували подальші дії

▫️Посилюємо співпрацю з розшуку, арешту та конфіскації російських активів, пов’язаних із фінансуванням агресії проти України. На цьому наголосив Генпрокурор Андрій Костін під час чергового засідання міжвідомчої робочої групи Task Force UA.

????Скоординована робота українських колег та ефективна взаємодія з міжнародними партнерами приносять результати. Повідомлено про підозру підсанкційному російському олігарху та заарештовано його власність на території України – корпоративні права у 20 компаніях. Налагоджено ефективне співробітництво з органами правопорядку інших країн. Зокрема, ідентифіковано активи підозрюваних у Франції та Іспанії. Вживаємо спільних заходів для арешту цього майна, – зазначив Генпрокурор.

▫️Серед наступних кроків, які будуть зроблені: навчання команди слідчих та прокурорів, що спеціалізуються на питаннях арешту та конфіскації активів, за участі національних та міжнародних експертів; залучення до складу Task Force нових учасників; підготовка змін до законодавства, необхідних для забезпечення передачі злочинних активів, пов’язаних із країною-агресором, на користь України.

▫️Андрій Костін подякував учасникам Task Force UA за щоденну роботу. Він відзначив, що за рік роботи в оновленому складі міжвідомча робоча група продемонструвала результати. Разом з тим, залишаються напрями, які потребують посилення.

????Працюємо далі, спільно та злагоджено, аби змусити агресора заплатити за всі скоєні злочини, наголосив Генпрокурор.

Back to top button