Події

Андрій Костін взяв участь у засіданні Робочої групи з реалізації сьомого пункт…

Андрій Костін взяв участь у засіданні Робочої групи з реалізації сьомого пункту української Формули миру

????Світ об’єднується на шляху до відновлення справедливості та миру. Українська Формула миру – дієвий план для досягнення цієї мети. Про це говорили на другому засіданні Робочої групи з реалізації сьомого пункту Формули. Генеральний прокурор Андрій Костін та заступниця Міністра юстиції Ірина Мудра є співголовами цієї групи.

????Плідна дискусія високого рівня, в якій взяли участь посли та представники понад 20 держав, відбулася за модерації керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака та радниці Дарії Зарівної.

????Андрій Костін презентував План дій на 2023-2026 роки: впровадження підходу, орієнтованого на постраждалих, посилення інституційної спроможності українських правоохоронних органів і прокуратури, зміцнення співпраці з партнерами, створення механізмів повернення примусово депортованих дітей та незаконно утримуваних цивільних, і, звичайно, забезпечення відповідальності за найтяжчий міжнародний злочин – агресію.

????Генпрокурор зауважив, що це лише частина завдань на найближчі три роки, а також подякував усім колегам і партнерам за участь у сьогоднішній дискусії та їхню щоденну непохитну підтримку.

????Твердо переконаний, що такий комплексний і структурований підхід до питань забезпечення відповідальності, разом із системною міжнародною співпрацею, є найефективнішим способом покласти край безкарності за злочини, вчинені росією проти України,констатував Андрій Костін.

????Він відмітив символізм того, що зустріч відбулася поблизу Меморіалу «Бабин Яр» у трагічні роковини масового вбивства євреїв, вчиненого нацистами 82 роки тому.

????Згадуючи про невимовні жахіття Голокосту, ми часто повторюємо «ніколи знову». Наша спільна мета – відновити справедливість і забезпечити, щоб жахливі злочини росії були зупинені та не повторилися – ніколи знову, – наголосив Андрій Костін.

Back to top button