Події

Андрій Костін: Визнання «групи Вагнера» іноземною терористичною організацією …

Андрій Костін: Визнання «групи Вагнера» іноземною терористичною організацією необхідне для припинення її злочинної діяльності в Україні та світі

???? Під час візиту до США Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Сенатором Шелдоном Вайтхаусом.

???? Андрій Костін подякував Сенатору за ініціювання «Акту про притягнення до відповідальності російських найманців», який визнає так звану ПВК «Вагнер» іноземною терористичною організацією. Це означатиме більше санкцій та інструментів для припинення її злочинної діяльності.

???? Генпрокурор зазначив, що Україна розслідує жахливі інциденти, до яких причетні «вагнерівці». Ці випадки можна кваліфікувати, щонайменше, як воєнні злочини.

???? Він нагадав, що буквально нещодавно світ здригнувся від зізнань колишніх членів угруповання у масових вбивствах мирних українців, у тому числі дітей.

???? Сподіваюся, Сенат підтримає цю резолюцію. Відповідне визначення «групи Вагнера» й застосування до неї санкцій, так само як і розслідування та притягнення до відповідальності окремих найманців, необхідні для припинення її злочинної діяльності в Україні та світі, – наголосив Андрій Костін.

????Twitter

Back to top button