Події

Андрій Костін виступив на зустрічі міністрів юстиції G7 Генеральний прокурор…

Андрій Костін виступив на зустрічі міністрів юстиції G7

????Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь онлайн у зустрічі міністрів юстиції країн Великої сімки (G7), яка проходить у Токіо. Вона присвячена допомозі Україні у правовій сфері.

????Притягнення росії до відповідальності за злочин агресії та воєнні злочини є ключовим елементом зусиль України та світу із протидії агресору.

????Андрій Костін зауважив, що важливим кроком вперед є відкриття цього понеділка в Гаазі Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA). Він додав, що наступним кроком має стати створення Спеціального трибуналу.

????Безкарність щодня призводить до нових злочинів. Яскравий приклад – підрив греблі Каховської ГЕС – рукотворна екологічна катастрофа,наголосив Генпрокурор.

????Він поінформував міністрів юстиції G7 про національне розслідування, а також про потреби у технічній та експертній допомозі.

????Ми високо цінуємо підтримку та солідарність наших партнерів. Переконаний, спільними зусиллями ми зможемо прокласти шлях до відновлення миру та справедливості в Україні та світі, – зазначив Андрій Костін.

Back to top button