Події

Андрій Костін: Впроваджуємо важливі кроки для розбудови сучасної європейської…

Андрій Костін: Впроваджуємо важливі кроки для розбудови сучасної європейської системи кримінальної юстиції

◽️Важливий етап на нашому євроінтеграційному шляху. На засіданні Міжвідомчої робочої групи схвалено проєкт Плану заходів з реалізації Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони України на 2023–2027 роки.

▫️Нагадаю, що Комплексний стратегічний план був схвалений минулого року Президентом Володимиром Зеленським та визначає стратегічні пріоритети реформування органів правопорядку згідно з найвищими європейськими стандартами.

▫️Своєю чергою, Міжвідомча робоча група спільно з представниками державних органів, організацій громадянського суспільства, народними депутатами та міжнародними партнерами розробила проєкт Плану заходів – дорожню карту, яка містить покрокові дії, необхідні для імплементації Комплексного стратегічного плану.

▫️Серед них заходи, спрямовані на підвищення оперативності кримінального провадження, запобігання та протидії злочинності в громадах, посилення підтримки потерпілих і свідків, розробку та впровадження технологічних рішень, зокрема електронної системи кримінальних проваджень. Важливі кроки для розбудови сучасної та ефективної системи кримінальної юстиції, в центрі якої повага до людини, захист її прав та свобод.

▫️Наступні етапи – схвалення плану Урядом та внесення до законодавства змін, які забезпечать підґрунтя для реалізації запланованих заходів.

▫️Дякую кожному, хто взяв участь у розробці цього надважливого документа. Хочу відзначити високий рівень координації та взаємодії. При чому не лише на рівні керівників, а й на рівні команд. Радий бачити таку єдність, наполегливість та енергію у досягненні наших спільних стратегічних цілей.

➡️ Детальніше за посиланням

Back to top button