Події

Андрій Костін в Полтаві провів нараду з прокурорами та правоохоронцями прифро…

Андрій Костін в Полтаві провів нараду з прокурорами та правоохоронцями прифронтових регіонів

????Він чітко окреслив пріоритетні напрями роботи і нагальні завдання та звернув увагу на недоліки в роботі, які потребують доопрацювання з боку органів правопорядку.

????Першочерговим завданням для прифронтових областей є протидія посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України.

????Прокурори та правоохоронці прифронтових регіонів щодня стають свідками страшних реалій війни і часто навіть ризикують власним життям, аби належним чином зібрати докази воєнних злочинів терористів. Це колосальний обсяг роботи, який вимагає системності та злагодженості. Найважливіше зараз фіксувати все, щоб не втратити жодного доказу, – констатував Генпрокурор.

????Важливе значення має протидія злочинам проти основ нацбезпеки. Так як прифронтові області тривалий час перебували під впливом російської пропаганди, особливої уваги потребує боротьба зі зрадниками та колаборантами.

????Життєво необхідним для східних регіонів, які щодня піддаються масованим атакам ворога, є питання належного функціонування укриттів.

????Результати обстежень по державі укриттів, чверть із яких є непридатною, свідчать про те, що за півтора року повномасштабного вторгнення посадовці не забезпечили захист людей. І я вимагаю, щоб кожен такий факт було перевірено, а всіх винних – покарано, – зазначив Генпрокурор.

????Також серед першочергових задач, які окреслив він: безкомпромісна боротьба з корупцією, ефективне розслідування фактів розкрадань військового майна та бюджетних коштів, спрямованих на потреби оборони, протидія незаконній реалізації гуманітарної допомоги, боротьба з організованою злочинністю, особливо в сферах національної безпеки, обігу вогнепальної зброї, незаконного переправлення громадян через державний кордон.

????Я хочу, щоб кожен із вас усвідомив, що ми отримали безпрецедентну можливість довести суспільству нашу дієвість, стійкість та принциповість, забезпечивши надважливу в реаліях сьогодення річ – справедливість, – констатував Андрій Костін.

Back to top button