Події

Андрій Костін в інтервʼю Голосу Америки: В цьому році ви побачите результати на…

Андрій Костін в інтервʼю Голосу Америки: В цьому році ви побачите результати нашої міжнародної взаємодії

????Окрім України та Міжнародного кримінального суду, понад 20 держав вже почали власні розслідування або збирають докази воєнних злочинів в Україні.

???? Ми створюємо мережу країн, які проводять власні розслідування воєнних злочинів, скоєних росією. В грудні минулого року Сполучені Штати стали першою країною, яка оголосила обвинувачення чотирьом бойовикам за катування громадянина Америки, який опинився в окупації на Херсонщині. Про першу підозру також оголосила Генеральна прокуратура Литви.

????Діяльність Спільної слідчої групи щодо розслідування найтяжчих міжнародних злочинів, скоєних в Україні (JIT), до якої входять Україна, Литва, Латвія, Польща, Естонія, Словаччина та Румунія, та Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA) — невіддільні складові мережі всеосяжної відповідальності, яку ми розбудовуємо спільно з міжнародними партнерами.

???? Сполучені Штати також беруть участь в роботі 16 прокурорів з шести країн, які в Євроюсті вже готують матеріали для майбутнього Спеціального трибуналу.

????Протягом цього року очікуються нові результати міжнародної співпраці, спрямованої на забезпечення відповідальності винних у воєнних злочинах в Україні.

???? Я думаю, що в цьому році не тільки ми в Україні будемо показувати результати наших нових або існуючих проваджень щодо притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців. Ви також побачите результати нашої міжнародної взаємодії.

???? ДЕТАЛЬНІШЕ ЗА ПОСИЛАННЯМ

Video is too big

Back to top button