Події

? ? Андрій Костін: Україна б’ється. Україна розвивається ▫️Сьогодні ми стали на …

? Андрій Костін: Україна б’ється. Україна розвивається

▫️Сьогодні ми стали на крок ближче до якісного оновлення судової системи України – обрано вісім членів Вищої ради правосуддя від зʼїзду суддів.

▫️Вища рада правосуддя – системоутворюючий елемент, без якого неможливе повноцінне функціонування судової системи. Зокрема, ВРП відповідає за призначення та звільнення суддів, розгляд проти них скарг, а також надає згоду на їх затримання.

▫️Цими днями тривають співбесіди кандидатів, яких буде обирати Всеукраїнська конференція прокурорів.

▫️Відновлення роботи цього органу є потужним сигналом міжнародній спільноті, що Україна здатна забезпечити ключові реформи. Це знак того, що ми впевнено прямуємо до повноцінного членства в ЄС.

▫️Розпочата судова реформа має бути доведена до кінця, а її результатом буде створення надійної системи правосуддя, якій буде довіряти кожен громадянин.

▫️Щиро вдячний тим, хто починав реформу, хто її продовжує і підтримує. Наш спільний обовʼязок – забезпечити справедливість та верховенство права на всіх ланках, впровадити європейські стандарти правосуддя для кожного українця. Адже саме за таке майбутнє бʼються наші герої на фронті.

? Офіційна сторінка Генерального прокурора

Back to top button