Події

Андрій Костін у Ризі провів низку робочих зустрічей із латвійськими колегами …

Андрій Костін у Ризі провів низку робочих зустрічей із латвійськими колегами

????Перебуваючи із робочим візитом у Ризі, Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Генеральним прокурором Латвії Юрісом Стукансом, Міністеркою юстиції Латвії Інес Лібіній-Егнере та колишнім Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом.

????Генпрокурори обговорили співпрацю на ключових напрямах: притягнення росії до відповідальності за міжнародні злочини та спільні зусилля у боротьбі з організованою транснаціональною злочинністю, включаючи шахрайство, кіберзлочинність та наркоторгівлю.

????Андрій Костін зазначив, що українські та латвійські прокурори і слідчі ефективно співпрацюють у рамках чотирьох спільних слідчих груп, створених для протидії таким злочинам.

????В результаті роботи однієї з таких груп було заарештовано 22 членів злочинного угруповання, яке діяло в наших країнах і займалося шахрайством. Завдяки оперативним діям латвійських колег вдалося запобігти виведенню частини коштів, привласнених бандою. Тепер є шанс повернути ці кошти потерпілим, – розповів Генпрокурор.

????Під час зустрічі з Міністеркою юстиції Латвії Інес Лібіній-Егнере обговорили основний пріоритет – забезпечення відповідальності за всі злочини росії.

????Агресор не лише вбиває наших людей та руйнує цивільну інфраструктуру, а й знищує українську культурну спадщину, грабує музеї та історичні пам’ятки на тимчасово окупованих територіях, – зазначив Генпрокурор.

????Також Андрій Костін зустрівся з колишнім Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом.

????Генпрокурор подякував за непохитну підтримку під час його президентства та неухильну відданість справі відновлення справедливості та притягнення винних до відповідальності.

????Вони взяли участь у міжнародній конференції «Війна росії проти дітей», яка проходить у Ризі. Захід присвячений проблемі примусової депортації українських дітей та пошуку рішень, які допоможуть притягнути агресора до відповідальності і повернути дітей додому.

Back to top button