Події

Андрій Костін: Цивілізований світ повинен захищати фундаментальні права людин…

Андрій Костін: Цивілізований світ повинен захищати фундаментальні права людини й давати відсіч тим, хто їх зневажає

▫️Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін у виступі перед Радою ООН з прав людини під час її інтерактивного діалогу з Незалежною міжнародною комісією з розслідування порушень в Україні.

▫️Він зауважив, що Рада ООН з прав людини оперативно відреагувала на неспровоковану агресію рф проти України, створивши Незалежну міжнародну комісію з розслідування порушень в Україні для встановлення усіх ймовірних фактів порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права.

????Умисні вбивства, позасудові страти, катування, жорстоке поводження, примусове переміщення та незаконне позбавлення волі – далеко не повний перелік злочинів, які росія щодня коїть проти українців,розповів Андрій Костін.

▫️Генпрокурор додав, що системність та масштаби цих злочинів є ознаками переслідування українців як національної групи, що є злочином проти людяності. Багато з цих злочинів також мають ознаки геноциду.

????Робота Комісії та її висновки є невіддільною складовою мережі всеосяжної відповідальності за злочини агресора. Переконаний, спільними зусиллями ми зможемо розірвати коло безкарності. Сподіваюся на подальше зміцнення нашої співпраці, – зазначив Андрій Костін.

Back to top button