Події

​Андрій Костін: Три дні конференції “United for Justice” у Львові можна назвати історични…

Андрій Костін: Три дні конференції “United for Justice” у Львові можна назвати історичними

???? Ми не лише обговорювали шляхи відновлення справедливості для України та українців, а й вдосконалювали глобальні механізми відповідальності за міжнародні злочини.

????Трибунал у Нюрнберзі, який ми часто згадували цими днями, забезпечив мир у Європі на багато десятирічь. І я впевнений – рішення, над якими ми працюємо, допоможуть забезпечити тривалий мир в Україні та всьому світі. Це наша спільна відповідальність перед жертвами цієї війни і прийдешніми поколіннями.

????Можу сказати, що ми вже зробили вагомі практичні кроки до побудови мережі повної та всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини. Саме тут, у Львові, на полях “United for Justice”.

???? Члени JIT підписали додаткову угоду про створення в Гаазі на базі Євроюсту Міжнародного центру з переслідування злочину агресії рф проти України. Українські та іноземні прокурори, вже на міжнародному рівні, продовжуватимуть збір та аналіз доказової бази для забезпечення покарання за цей найтяжчий злочин.

????Відбулась перша зустріч Dialogue Group, за участю Президента Євроюсту Ладіслава Хамрана, Єврокомісара з питань юстиції Дідьє Рейндерса, міністрів закордонних справ України і Нідерландів Дмитра Кулеби і Вопке Гукстри, Прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана.

????Генеральний прокурор США Меррік Гарланд підписав Меморандум про взаєморозуміння зі Спільною слідчою групою (Україна, Польща, Словаччина, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, а також Євроюст і Міжнародний кримінальний суд). JIT координує розслідування російських злочинів в Україні.

????Також погоджено меморандум між Урядом України та Міжнародним кримінальним судом. Вже найближчим часом представництво офісу Прокурора МКС запрацює в Україні.

????Вдячний усім колегам: Генпрокурору США, Єврокомісару з питань юстиції, Прокурору МКС, Генеральній прокурорці Англії та Уельсу, Міністру юстиції Польщі, Генеральним прокурорам Іспанії, Литви, Естонії, Латвії, Головній прокурорці ЄС, Спецпредставниці Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом, Послу США з питань кримінальної юстиції. Нашим гостям – міністрам закордонних справ Нідерландів та Естонії.

????Особлива вдячність Президенту України, Володимиру Зеленському, та Першій леді. Президенту Латвії та Першій леді, Президентці Європарламенту. А також усім учасникам конференції, партнерам та команді, які зробили це можливим.

????Ви показали, що прагнення справедливості об’єднує нас всіх. Переможемо!

???? Офіційна сторінка Генерального прокурора

Back to top button