Події

Андрій Костін: Реформа правоохоронної системи – це не зобов’язання перед міжнар…

Андрій Костін: Реформа правоохоронної системи – це не зобов’язання перед міжнародними партнерами, це наші зобов’язання перед Україною та українським народом

▫️Генеральний прокурор Андрій Костін відповів на запитання журналістів національного телемарафону «Єдині новини» про спільні з Урядом та Парламентом ініціативи щодо ключових реформ:

???? Для перемоги на фронті нам потрібен міцний тил. А це означає міцні демократичні інститути, забезпечення верховенства права, поваги до гідності людей, їхньої безпеки, захист прав та свобод людини.

???? Основні завдання для прокурорів та правоохоронців — це подолання корупції, очищення від олігархічного впливу та боротьба з організованою злочинністю. Саме ці виклики і є та злочинна тріада, яка становить найбільшу загрозу для демократії в Україні. І, власне, в будь-якій країні світу.

???? В нашому Концепті ми пропонуємо дієві кроки, які допоможуть подолати не лише наслідки, а й причини цих явищ.

???? Серед них:

????впровадження послідовної державної кримінальної політики;
????забезпечення оперативності кримінального провадження;
????оптимізація системи захисту учасників кримінального провадження;
????розвиток механізмів відшкодування збитків;
????посилення кримінальної відповідальності за окремі види злочинів для забезпечення захисту національних інтересів від олігархічно-корупційних загроз;
????зміцнення інституційної спроможності антикорупційних інституцій;
????оптимізація системи управління органами правопорядку та прокуратури з дотриманням принципів відкритості, конкурентності, відповідності стандартам Євросоюзу, гендерної рівності, недискримінації та неупередженості.

???? Ці кроки дозволять підвищити прозорість та посилити контроль громадян за діяльністю державних інституцій, зокрема органів правопорядку. Така підзвітність перед громадянами забезпечує довіру, а відповідно стійкість демократичних інститутів і дозволяє розвивати їх з урахуванням інтересів суспільства.

Video is too big

Back to top button