Події

Андрій Костін провів засідання міжвідомчої робочої групи щодо координації роз…

Андрій Костін провів засідання міжвідомчої робочої групи щодо координації розслідування воєнних злочинів

????Генпрокурор Андрій Костін провів засідання міжвідомчої робочої групи (Координаційний штаб) з питань взаємодії правоохоронних та інших державних органів під час фіксації та розслідування воєнних злочинів і ведення військово-політичним керівництвом рф агресивної війни проти України.

????Обговорили ряд практичних заходів із підвищення ефективності розслідування міжнародних злочинів, вчинених агресором в Україні. Можливості застосування сучасних підходів та програм для їх фіксації, аналіз відкритих даних, комплексну взаємодію між правоохоронними та державними органами.

????Офіс Генпрокурора за підтримки партнерів розробив методичні документи – «Стандарти розслідування воєнних злочинів. Загальна частина» і «Стандарти розслідування воєнних злочинів. Незаконне позбавлення волі та катування».

???? Їхня структура адаптована під конкретні потреби практиків. Адже серед основних проблем ще рік тому були брак достатніх знань у слідчих і прокурорів у сфері міжнародного гуманітарного права та особливості кваліфікації цих злочинів. Наразі прокурори та правоохоронці, в тому числі завдяки допомозі іноземних експертів, значно підвищили рівень своїх практичних знань, – зазначив Генпрокурор.

????Обговорили необхідність утворення спеціалізованих слідчих підрозділів в складі регіональних органів СБУ в областях, де розслідується найбільше воєнних злочинів, та Нацполіції в Київській області.

????Генпрокурор акцентував увагу на необхідності належної організації роботи зі своєчасного оцифрування матеріалів кримінальних проваджень та аналізу зібраної в межах їх розслідування інформації. Впровадження ІТ-рішень, які б дозволили краще координувати, пришвидшити та покращити роботу прокурорів і слідчих.

????Члени МРГ обговорили важливість подальшої взаємодії з розвідувальними органами і своєчасного обміну інформацією під час збору доказів ведення російською федерацією агресивної війни проти України, розслідування воєнних та інших міжнародних злочинів.

Back to top button