Події

Андрій Костін провів онлайн-зустріч з Міністром юстиції та Генеральним прокур…

Андрій Костін провів онлайн-зустріч з Міністром юстиції та Генеральним прокурором Канади Аріфом Вірані

????Генеральний прокурор Андрій Костін провів першу онлайн-зустріч з нещодавно призначеним Міністром юстиції та Генеральним прокурором Канади Аріфом Вірані. Окреслили пріоритети та потенційні сфери співпраці.

????Андрій Костін подякував за системну та всебічну підтримку, яку Канада надає Україні, зокрема й у сфері правосуддя.

????Наша спільна мета – забезпечити відповідальність рф за всі її міжнародні злочини,наголосив Генпрокурор.

????Він зауважив, що Канада була серед перших країн, які звернулися до Міжнародного кримінального суду щодо ситуації в Україні, займає проукраїнську позицію в ООН та інших міжнародних організаціях.

????Андрій Костін зазначив про відкритість як до двостороннього співробітництва щодо конкретних проваджень, так і до спільних дій в рамках міжнародних механізмів.

????Ми високо цінуємо розслідування, які здійснює канадська Програма протидії злочинам проти людяності та воєнним злочинам. Сподіваємося на зміцнення нашого партнерства у пріоритетних напрямах, зокрема, щодо забезпечення відповідальності керманичів російського режиму за злочин агресії, а також створення міжнародних механізмів для повернення примусово депортованих українських дітей та звільнення незаконно утримуваних цивільних, – констатував Генпрокурор.

Back to top button