Події

Андрій Костін про роботу з найбільш чутливою категорією злочинів — сексуальни…

Андрій Костін про роботу з найбільш чутливою категорією злочинів — сексуальним насильством, пов’язаним з конфліктом (СНПК)

▫️«Кожне життя для нас має значення. Кожна людина важлива». Про це заявив Президент Зеленський у своєму вступному слові на конференції United for Justice. Слова про те, чим ми, українці, відрізняємося від агресора.

▫️І саме цей принцип лежить в основі підходів, які Офіс Генпрокурора запроваджує у роботі зі свідками та потерпілими. Розпочали ми з найбільш чутливої категорії злочинів — сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК). Наша мета не лише притягнути винних до відповідальності, а й захистити постраждалих та надати їм усю необхідну допомогу.

▫️Приклад особистої сміливості й позиції — учасник United for Justice, Ілля. Хлопець — один із таких постраждалих. Вже отримав психологічну підтримку та реабілітацію, а тепер сам допомагає тим, хто пережив сексуальне насильство окупантів. Ілля записав відеозвернення до учасників конференції. В якому закликав звертатися по допомогу та відстоювати справедливість у судах. Адже кожен злочин має бути доведений, а злочинець — покараний.

▫️«Ми з вами суспільство вільних людей, яке зараз виборює справедливість. Цю справедливість ми першочергово маємо дати постраждалим від страшних злочинів цієї жахливої війни», — зазначила Перша леді України Олена Зеленська під час свого виступу на конференції United for Justice.

▫️І ми це зробимо. Захистимо постраждалих, покараємо злочинців, та доб’ємося компенсацій за те зло, яке агресор чинить з нашими людьми.

???? Офіційна сторінка Генпрокурора

❗️Чат-бот для постраждалих від сексуального насильства в умовах війни @survivors_support_bot. Всі повідомлення конфіденційні.

????Повне відео звернення Іллі

Video is too big

Back to top button