Події

​Андрій Костін подякував Генпрокурору США Мерріку Гарланду за постійну та непохи…

Андрій Костін подякував Генпрокурору США Мерріку Гарланду за постійну та непохитну підтримку

????Під час виступу на щорічній зустрічі Американської асоціації юристів Генпрокурор США Меррік Гарланд розповів про спільні з Україною зусилля із переслідування міжнародних злочинів рф.

????Меррік Гарланд зазначив, що прокурори з прав людини Міністерства юстиції США надають Офісу Генерального прокурора всебічну правову та технічну допомогу, а також сприяють у проведенні розслідувань. Прокурори з розслідування екологічних злочинів також діляться досвідом зі своїми українськими колегами.

????Щиро вдячний Генеральному прокурору Мерріку Гарланду за непохитну підтримку, яку Мінʼюст США надає Україні, а також за визнання на щорічній зустрічі Американської асоціації юристів роботи Офісу Генпрокурора з документування та переслідування воєнних злочинів рф, – зазначив Андрій Костін.

????Наша плідна співпраця з War Crimes Accountability Team на чолі з Ілаєм Розенбаумом є надважливою для притягнення російських злочинців до відповідальності за їхні злодіяння. Це також і унікальний досвід для українських прокурорів,додав він.

????Під час заходу Генпрокурор США розповів, що вони використовують уроки, отримані в ході проведення власних складних кримінальних розслідувань, щоб допомогти Офісу Генпрокурора в розробці безпечної електронної системи управління справами та аналізу для більш ніж 90 000 воєнних злочинів, які вже зареєстровано.

????Він наголосив, що це важливо, оскільки Україна повинна робити три речі одночасно: вести боротьбу у війні, розслідувати воєнні злочини і забезпечити, щоб після закінчення війни постало справедливе суспільство.

????Також Меррік Гарланд звернув окрему увагу на новостворений Координаційний центр підтримки потерпілих і свідків. Міністерство юстиції США ділиться з Центром досвідом, знаннями та надає іншу допомогу. Він наголосив, що для допомоги мільйонам українців, які постраждали від російського вторгнення, знадобляться роки та надзусилля.

Back to top button