Події

Андрій Костін підписав Стратегічний план реалізації повноважень прокуратури …

Андрій Костін підписав Стратегічний план реалізації повноважень прокуратури у сфері кримінального переслідування за сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом (СНПК)

▫️Це ще один важливий крок для посилення підтримки та захисту українців, які постраждали від злочинів росії.

???? Сексуальне насильство — один з найжахливіших та найогидніших видів злочинів, які рф чинить на нашій землі. Часто його використовують як засіб тортур, спосіб принизити людину та зламати спротив. Ті, хто пройшов через ці жахіття, потребують особливої підтримки,зазначив Андрій Костін.

▫️Символічно, що документ, який визначає стратегію розслідування, максимально орієнтовану на захист їхніх прав та інтересів, офіційно вступає в дію саме сьогодні. 26 червня — Міжнародний день ООН на підтримку жертв тортур. Саме цього дня 36 років тому набула чинності Конвенція проти тортур, яку визнали 173 держави світу, включно з тими, хто сьогодні цинічно зневажає цей міжнародний інструмент захисту прав людини.

???? Ми ж робимо все, щоб принцип «права людини понад усе» втілювати у щоденній практиці. Прокурори спеціалізованого управління щодо СНПК вже понад рік діють згідно з найсучаснішими, людиноцентричними принципами в роботі з постраждалими.

???? Тепер у їх розпорядженні ще один інструмент для поширення найкращих практик на всю систему органів правопорядку та прокуратури, – наголосив Генпрокурор.

Back to top button