Події

???? Андрій Костін підписав концепцію проєкту «Прокурор Громади» «Прокурор Гр…

Андрій Костін підписав концепцію проєкту «Прокурор Громади»

????«Прокурор Громади» – це нова ініціатива, спрямована на практичне втілення принципу, який полягає у тому, що в центрі роботи прокурорів та правоохоронців – інтереси людини та її безпека.

????Проєкт полягає у тому, що окремі прокурори в регіонах стануть «прокурорами громад». Їх буде визначено серед тих, хто вже працює на місцях, для них буде проведено додаткове навчання.

Серед основних завдань прокурора громади:
▫️аналіз причин злочинності, вдосконалення шляхів протидії злочинам;
▫️запровадження людиноцентричного підходу в роботі;
▫️збір інформації про потреби і запити громади;
▫️розробка комплексних механізмів для посилення безпеки громади спільно з місцевою владою, поліцією та іншими зацікавленими органами чи організаціями;
▫️взаємодія з громадськими організаціями та медіа;
▫️змістовніше інформування про результати роботи.

????Завдяки такій співпраці будуть сформовані адаптивні безпекові стратегії, які враховуватимуть особливості кожного регіону чи окремої громади.

????Такий підхід дозволить посилити безпеку в громадах і, як наслідок, підвищить якість життя її мешканців. Це допоможе не лише долати наслідки злочинності, а й викорінювати її причини.

????Спочатку у чотирьох регіонах буде запроваджено пілотний проєкт. На основі його результатів буде доопрацьована концепція, яка потім буде втілена по всій території України.

????Безпека громади це спокій її мешканців, отже – основа для розвитку. А сильна громада це вже основа успішної країни. Тому не зупиняємося. Працюємо для розбудови майбутньої мирної та безпечної європейської України,зазначив Андрій Костін.

➡️Детальніше про новий проєкт розповів його координатор Роман Шпирка.

Video is too big

Back to top button