Події

​Андрій Костін під час засідання РНБО: Розслідується 254 провадження за фактами не…

Андрій Костін під час засідання РНБО: Розслідується 254 провадження за фактами неналежного утримання споруд цивільного захисту

◽️Генпрокурор Андрій Костін взяв участь у засіданні РНБО.

????Укриття та захист громадян.
Саме це має бути у центрі уваги місцевої влади. І не лише поблизу лінії фронту,
– зазначив Андрій Костін.

▫️Він поінформував Президента та членів РНБО про розслідування порушень у цій сфері.

▫️У кримінальному провадженні за фактом трагічного випадку, який стався у Києві 1 червня, повідомлено про підозру Директору департаменту муніципальної безпеки КМДА та ще 3 посадовцям. Через ворожий обстріл під дверима зачиненого укриття загинуло троє людей, в тому числі 9-річна дівчинка. Розслідування триває, перевіряється причетність інших посадових осіб.

▫️Генпрокурор повідомив, що загалом в усіх регіонах розслідується 254 провадження за фактами неналежного утримання споруд цивільного захисту. З них третина — стосовно облаштування укриттів для дітей.

▫️Тільки в цьому році прокуратура подала 422 судові позови щодо повернення незаконно відчужених укриттів громадам та їх неналежного утримання. 205 позовів стосовно 540 об’єктів вже задоволено судами. Ці об’єкти можуть стати безпечними прихистками для понад 95000 людей.

▫️Андрій Костін запевнив, що цей напрям залишається одним із пріоритетів роботи органів прокуратури.

????Щодо системи правосуддя. Посилюємо відповідальність за корупцію. Звернулися до законодавців для внесення відповідних змін до Кримінального кодексу, – зазначив Генпрокурор.

▫️Він наголосив, що судочинство має бути справедливими, неупередженим та своєчасним.

????Дійсно багато зроблено. Відновлено роботу Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Повноцінно діє антикорупційна інфраструктура. Але, безумовно, є над чим працювати, – додав Андрій Костін.

▫️Також він зауважив, що прогрес у реформі системи правосуддя відзначають міжнародні партнери.

????Тож не зупиняємося на досягнутому. Працюємо далі заради спільної перемоги, – констатував Генпрокурор.

???? Офіційна сторінка Генпрокурора

Back to top button