Події

Андрій Костін: Офіс Генпрокурора активно залучений до роботи над законом про р…

Андрій Костін: Офіс Генпрокурора активно залучений до роботи над законом про репарації постраждалим від сексуального насильства

????Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №10132, який передбачає виплату репарацій постраждалим від сексуального насильства під час російської агресії.

????Генеральний прокурор Андрій Костін в ефірі національного телемарафону заявив, що прокурори допомагатимуть підготувати документ до прийняття в цілому.

????Хочу принагідно подякувати парламенту за прийняття в першому читанні змін до Кримінального кодексу щодо злочинів СНПК. Робоча група вже розпочинає підготовку законопроєкту до другого читання.

????Генеральний прокурор зазначив, що в Україні задокументовано 303 факти такого насильства – в усіх регіонах, де побували окупаційні російські війська. Серед постраждалих – 15 дітей.

????Нам вдалося ідентифікувати і повідомити про підозру 45 окупантам. До суду вже направлено обвинувальні акти щодо 29 осіб. 5 злочинців вже отримали вироки в українських судах.

????Андрій Костін відзначив, що в роботі з постраждалими від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), прокурори керуються міжнародними стандартами етичності та поваги до постраждалої особи.

????Надзвичайно важливо, аби всі державні інституції дотримувалися цієї практики. Такий підхід дає результати: люди частіше повідомляють, навіть через кілька місяців або років. Для нас важливе кожне свідчення про злочини росії, кожен голос, адже це зброя для майбутніх судів і трибуналів.

Video is too big

Back to top button