Події

Андрій Костін обговорив з Головою Служби зовнішньополітичних інструментів Єв…

Андрій Костін обговорив з Головою Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії Петером Вагнером шляхи посилення співпраці

???? Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Головою Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії Петером Вагнером.

???? Ми щиро вдячні Європейському Союзу за підтримку, особливо щодо створення Міжнародного центру з кримінального переслідування злочину агресії проти України. Радий нагоді продовжити розмову, яку ми розпочали в Брюсселі, – зауважив Андрій Костін.

???? Як зазначив Президент Володимир Зеленський, створення дійсно міжнародного Спеціального трибуналу, який зможе забезпечити повну відповідальність російського керівництва за найтяжчий міжнародний злочин, залишається одним з ключових пріоритетів України.

???? Генпрокурор наголосив, що відкриття у Гаазі на базі Євроюсту Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії (ICPA) є першим практичним кроком у цьому напрямку.

???? Він додав, що ще одним незмінним пріоритетом є забезпечення доступу до правосуддя для всіх громадян України.

???? Також Андрій Костін та Петер Вагнер обговорили важливість відновлення зруйнованих прокуратур на звільнених від ворога територіях.

???? Twitter

Back to top button