Події

Андрій Костін обговорив співпрацю з міністрами юстиції Хорватії, Бельгії, Фінл…

Андрій Костін обговорив співпрацю з міністрами юстиції Хорватії, Бельгії, Фінляндії та Іспанії

????Генеральний прокурор Андрій Костін у Ризі на полях Неформальної конференції «На шляху до справедливості для України» провів двосторонні зустрічі з міністрами юстиції Хорватії, Бельгії, Фінляндії та Іспанії.

????Андрій Костін подякував Міністру юстиції та державного управління Хорватії Івану Малениці за тренінги, які українські прокурори та слідчі пройшли у Загребі в червні цього року.

????Набутий досвід та техніки, відпрацьовані під час навчання, є надзвичайно корисними для нашої команди, яка спеціалізується на воєнних злочинах,зауважив Генпрокурор.

????З Міністром юстиції Бельгії Вінсентом Ван Квікенборном Андрій Костін обговорив можливості для поглиблення співпраці у розслідуванні міжнародних злочинів, скоєних в Україні.

????Бельгія є одним з лідерів серед країн, які вживають заходи щодо арешту та конфіскації активів, пов’язаних з фінансуванням російської агресії.

????Ми повністю відкриті до співпраці й зробимо все можливе, щоб забезпечити відповідальність всіх причетних до цих жахливих злочинів,додав він.

????Андрій Костін з Міністеркою юстиції Фінляндії Лееною Мері розглянули можливості поглиблення співробітництва у галузі взаємної правової допомоги.

????Наш спільний обов’язок – забезпечити, щоб кожен причетний до міжнародних злочинів отримав справедливе покарання. Ми готові до тісної співпраці, відкритого діалогу і обміну інформацією у цій та інших сферах наших спільних інтересів,зазначив Генпрокурор.

????Міністерці юстиції Іспанії Пілар Льоп Андрій Костін подякував за підтримку України у її прагненні до справедливості. За допомогу надану групою іспанських експертів у розслідуванні масованих ракетних обстрілів цивільної інфраструктури України, які здійснювала рф.

????Сьогодні актуальним питанням залишається розслідування підриву греблі Каховської ГЕС та оцінка його екологічних наслідків. Знання та навички іспанських експертів були б надзвичайно корисними для нас у цій непростій справі,зазначив Генпрокурор.

Back to top button