Події

Андрій Костін обговорив підтримку ЄС на юридичному фронті з Єврокомісаром Дід…

Андрій Костін обговорив підтримку ЄС на юридичному фронті з Єврокомісаром Дідьє Рейндерсом

????Під час зустрічі у Брюсселі Генеральний прокурор Андрій Костін та Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс обговорили багаторівневу відповідальність агресора та подальшу співпрацю.

????Генпрокурор висловив вдячність за всебічну підтримку Європейського Союзу та Єврокомісії. Він подякував особисто Дідьє Рейндерсу та його команді, завдяки зусиллям яких стало можливим створення Міжнародного центру з переслідування злочину агресії в Україні, що діятиме в Гаазі.

???? Це буде перший практичний крок на шляху до створення Спеціального трибуналу за злочин агресії. Ми особливо цінуємо системну підтримку у подоланні викликів воєнного часу: надання технологій, обладнання, експертних консультацій, – заявив Андрій Костін.

????Говорячи про виклики, з якими стикаються прокурори, Андрій Костін окремо відзначив відновлення органів прокуратури в деокупованих регіонах.

???? 40 будівель пошкоджено, 12 повністю зруйновано. Ми були б вдячні за допомогу у їх відбудові. Адже це дозволить забезпечити доступ до правосуддя для мешканців звільнених територій, – наголосив Генпрокурор.

????За результатами зустрічі Андрій Костін та Дідьє Рейндерс поспілкувалися з журналістами під час брифінгу.

????Генпрокурор поінформував, що на сьогодні прокурори спільно зі слідчими працюють над розслідуванням 67 000 кримінальних проваджень, пов’язаних з порушенням законів та звичаїв війни. 25 російських військовослужбовців вже отримали вироки суду.

????Він підкреслив, що понад 99+% воєнних злочинів мають бути розслідувані в Україні.

????Генеральний прокурор додав, що правоохоронці щодня повідомляють про нові підозри. Але повної відповідальності за злочини можна досягти лише за допомогою цілісних механізмів як в національних судах, так і в міжнародних, а також за допомогою створення спеціального трибуналу за злочин агресії.

Back to top button