Події

Андрій Костін: Нульова толерантність до корупції — це принцип роботи, а не гасл…

Андрій Костін: Нульова толерантність до корупції — це принцип роботи, а не гасло

????Генпрокурор Андрій Костін під час наради з правоохоронцями західних областей в Ужгороді повідомив про викриття на корупційному злочині прокурора на Закарпатті.

???? Знову викрито на хабарі «служителів закону» — працівника поліції та прокурора окружної прокуратури Ужгорода. Тридцять тисяч доларів від підозрюваного у співорганізації наркоугруповання за сприяння уникненню відповідальності, – повідомив Андрій Костін.

????За даними слідства, у квітні 2023 року вони двома траншами отримали 30 тис доларів США неправомірної вигоди.

????За ці кошти обіцяли можливу фальсифікацію матеріалів експертиз, забезпечення неприбуття свідків в судове засідання і подальше сприяння в ухваленні судом виправдувального вироку.

????Наразі за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора прокурору Ужгородської окружної прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру (ч. 4 ст. 368 КК України).

????Працівник УСР у Закарпатській області ДСР Нацполіції був затриманий та повідомлений про підозру раніше – після отримання другого траншу хабара.

???? Нульова толерантність до корупції — це принцип роботи, а не гасло. Завжди наголошую на цьому прокурорам і правоохоронцям. Якщо хтось забув, нагадаю: ми всі на війні. Всі без винятку. І якщо хтось думає, що війна далеко, а в тилу можна порушувати закон — жорстоко помиляється.

???? Будемо виявляти та нещадно випалювати всі такі випадки. Ніхто не має права торгувати довірою людей, – наголосив Генпрокурор.

????Досудове розслідування здійснюється ДБР за оперативного супроводу СБУ.

Back to top button