Події

Андрій Костін: Наша мета – домогтися повернення кожного незаконно утримуваног…

Андрій Костін: Наша мета – домогтися повернення кожного незаконно утримуваного агресором цивільного заручника, а також привернути увагу до цієї проблеми світової спільноти

????Генеральний прокурор Андрій Костін провів робочу зустріч із залученням широкого кола зацікавлених сторін, що ініціює початок стратегічної комунікації для повернення українських цивільних із рф та тимчасово окупованих територій.

????Участь в обговоренні національного рівня взяли представники парламенту, уряду, Уповноваженого з прав людини, Уповноваженого з прав дитини, правоохоронних органів і неурядових громадських організацій експертного рівня.

????Генпрокурор наголосив на необхідності обʼєднання зусиль для документування та розслідування незаконного утримання росією цивільних і, що найголовніше, звільнення та повернення громадян.

????Батьки чекають на депортованих дітей, діти чекають на депортованих та примусово утримуваних батьків. У рф та на тимчасово окупованих територіях людей масово піддають тортурам, позбавляють допомоги адвоката та доступу до правосуддя, інформації й можливості спілкування з близькими, – зазначив він.

????Під час обговорення виокремили два ключові завдання. На міжнародному рівні – створити дієві механізми для повернення утримуваних. Для цього потрібно привернути увагу світової спільноти до проблеми та взаємодіяти з партнерами.

????На національному рівні – посилювати інституційну спроможність розслідувати, збирати та аналізувати інформацію, а також вдосконалювати механізми допомоги постраждалим та їхнім близьким.

????До учасників зустрічі звернулася кураторка проєкту «Знайти своїх» Катерина Осадча.

????Сьогодні можу з великою гордістю і великою вдячністю сказати, що ми зрушилися з мертвої точки. Нарешті на рівні держави зазвучало, що ми будемо повертати своїх і закликати до цього весь світ, – підкреслила вона.

????Наша мета – домогтися звільнення та повернення кожної людини, яку незаконно утримує агресор. І цим ми докорінно відрізняємося від ворога – для нас цінністю є життя та свобода кожного та кожної, – резюмував Генпрокурор.

Back to top button