Події

Андрій Костін: Нам потрібна єдність і співпраця, щоб забезпечити відповідальні…

Андрій Костін: Нам потрібна єдність і співпраця, щоб забезпечити відповідальність за злочини РФ

▫️У Лондоні відбулася зустріч Міністрів юстиції держав світу для обговорення підтримки розслідування Міжнародним кримінальним судом воєнних злочинів РФ в Україні.

▫️Нашу державу на цьому заході представляли Генеральний прокурор Андрій Костін та Міністр юстиції України Денис Малюська.

???? Ордер на арешт путіна довів, що МКС і Офіс Прокурора Каріма Хана безкомпромісно стоять на варті справедливості. Сьогоднішня зустріч — черговий доказ того, що справедливість є нашою спільною фундаментальною цінністю, і ми не допустимо безкарності за міжнародні злочини, наголосив Андрій Костін під час свого виступу.

▫️Генпрокурор подякував Заступнику премʼєр-міністра, Міністру юстиції Великобританії Домініку Раабу та Генеральній прокурорці Вікторії Прентіс за непохитну підтримку України. Також він висловив подяку Міністерці юстиції та безпеки Нідерландів Ділан Єшільгоз-Зегеріус за сприяння роботі МКС та експертну підтримку.

▫️Андрій Костін висловив переконання, що знищення України та української ідентичності — цілеспрямована стратегія рф. І незаконна депортація українських дітей є частиною цієї стратегії. Більше того, росія щодня застосовує засоби та методи ведення війни, заборонені міжнародним правом.

???? Як зазначив Президент Володимир Зеленський, історичне рішення МКС передбачає історичну відповідальність. Наші єдність та співпраця — ключ до забезпечення відповідальності за злочини рф. Сьогоднішня зустріч — ще один крок до цієї єдності. Заради більш справедливого й безпечного світу, констатував Генпрокурор.

???? ПОВНИЙ ВИСТУП

???? ТЕКСТ ВИСТУПУ

Video is too big

Back to top button