Події

???? Андрій Костін: Найбільших страждань агресія рф завдає жінкам та дітям Гене…

Андрій Костін: Найбільших страждань агресія рф завдає жінкам та дітям

????Генеральний прокурор Андрій Костін взяв онлайн участь у слуханнях Гельсінської комісії США «Порятунок українських дітей та жінок від російської агресії». Говорили про злочини, які проти них чинить росія.

????Розповіді з перших вуст дають найчіткіше уявлення про ситуацію. Слухання розпочалися з відеосвідчень українки, чийого онука, талановитого підлітка, російські військові вбили у перші дні повномасштабної війни.

????Наразі задокументовано 498 вбивств дітей та понад 19 000 випадків примусової депортації.

????Генпрокурор зазначив, що жертвами сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, переважно стають жінки: 143 з 215 зафіксованих випадків. Серед них зґвалтування, каліцтво або тортури статевих органів, примусове оголення та погрози зґвалтуванням. Він додав, що це лише задокументовані випадки, реальні цифри можуть бути значно вищими.

????Ми впроваджуємо підхід, орієнтований на допомогу постраждалим від воєнних злочинів. Для цього ми створили Координаційний центр підтримки потерпілих і свідків. Жінки та діти – в центрі уваги,поінформував Андрій Костін.

????Також він подякував усім, хто підтримує зусилля України на цьому напрямі: Послу США з особливих доручень Бет Ван Скаак, Atrocity Crimes Advisory Group, Спеціальній представниці ООН Прамілі Паттен, міжнародним організаціям та організаціям громадянського суспільства, а також усім, хто підтримує зусилля України на цьому напрямі.

Video is too big

Back to top button