Події

Андрій Костін на засіданні Task Force UA окреслив пріоритетні напрями та першочерго…

Андрій Костін на засіданні Task Force UA окреслив пріоритетні напрями та першочергові завдання

????Маємо використати всі наявні міжнародно-правові механізми для конфіскації злочинних активів як законного засобу забезпечити компенсацію шкоди людям, які постраждали від війни,зазначив Генеральний прокурор Андрій Костін під час робочої наради Task Force UA.

????Мета діяльності Task Force UA – консолідація зусиль державних інституцій, національних та міжнародних експертів для розшуку, арешту та конфіскації активів осіб, причетних до російської агресії проти України.

????Генпрокурор окреслив пріоритетні напрями та першочергові завдання для міжвідомчої робочої групи.

????Він зауважив, що група діє з перших місяців війни та вже має результати в частині притягнення до відповідальності як громадян рф, так і причетних до агресії громадян України.

????Також учасники наради обговорили подальші кроки для активізації зусиль, спрямованих на розшук і конфіскацію активів, які знаходяться за кордоном.

????Для цього оновлюємо кадровий склад. Продовжуємо міжнародну та міжвідомчу співпрацю. Зокрема, з Task Force «Freeze and Seize» Європейської Комісії та Task Force KleptoCapture Міністерства юстиції США, – зазначив Андрій Костін.

Back to top button