Події

Андрій Костін на YES: Жахливі злочини, які росія чинить проти України, не повинні …

Андрій Костін на YES: Жахливі злочини, які росія чинить проти України, не повинні залишитися безкарними. І відновити справедливість — моральний обов’язок усього цивілізованого світу

▫️Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час виступу на панельній дискусії Форуму Ялтинської європейської стратегії.

▫️Тема цьогорічної зустрічі: майбутнє вирішується в Україні. Як заявив Президент України Володимир Зеленський, це майбутнє залежить від нашого морального вибору.

???? Питання справедливості та компенсацій для тих, хто постраждав від російської агресії, є сьогодні лакмусовим папірцем для світової спільноти. Рішення про відповідальність росії та президента держави-агресора покажуть, чи залишається мораль фундаментом світового порядку. Я щиро сподіваюся, що так, – зазначив Андрій Костін.

▫️Він підкреслив, що історичні рішення МКС щодо ордерів на арешт путіна та львової-бєлової, є чітким сигналом, що наявність політичного імунітету не має означати безкарність.

???? І хоча ми ще не бачили путіна на лаві підсудних, ордер на його арешт вже відіграє свою роль у формуванні міжнародних відносин. Відсутність президента рф на саміті БРІКС у Південній Африці підкреслює настрої, які формуються у світі: тиснути руку обвинуваченому у воєнних злочинах — це, щонайменше, аморально, – додав Генпрокурор.

▫️Андрій Костін зазначив, що Україна разом з її союзниками спільно працює для того, щоб усі воєнні злочинці постали перед судом — українським або міжнародним.

???? Лише спільними зусиллями світової спільноти ми зможемо забезпечити перемогу справедливості та побудувати майбутнє, де пануватимуть принципи моралі та верховенства права, а не насильство і право сили, – констатував він.

▫️На панельній дискусії також виступили Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та державний міністр з питань Європи британського зовнішньополітичного відомства Лео Докерті. Модерувала панель американська історикиня, письменниця та журналістка, лауреатка багатьох міжнародних літературних премій Енн Епплбом.

Back to top button