Події

Андрій Костін на United for Justice. United for Heritage: Намір росії – стерти нашу історію, руйну…

Андрій Костін на United for Justice. United for Heritage: Намір росії – стерти нашу історію, руйнуючи культурну спадщину України
 
????Понад 400 учасників взяли участь у міжнародній конференції високого рівня United for Justice. United for Heritage – Об’єднані заради справедливості. Об’єднані заради збереження культурної спадщини, яка відбулася сьогодні у Києві.

????У межах конференції заявили, що в Україні буде створено спеціальний державний реєстр. Туди будуть внесені усі знищені або пошкоджені внаслідок російської агресії об’єкти культурної спадщини. Реєстр буде одним із інструментів визначення розмірів компенсацій від рф.

????Захід зібрав провідних фахівців з усього світу задля оцінки масштабів завданих збитків культурній спадщині України та забезпечення притягнення до відповідальності росії за воєнні злочини.

????На полях конференції відбулися чотири конструктивні та плідні дискусії. Увага доповідачів була зосереджена на злочинах проти культурної спадщини, а також на тому, що має вплив на надбання українського народу. Також обговорили боротьбу з незаконним обігом та розкраданням культурних цінностей.

???? Детальніше читайте в нашому ОГЛЯДІ

Back to top button