Події

Андрій Костін на полях 78-ї сесії Генасамблеї ООН поспілкувався з Прамілою Патт…

Андрій Костін на полях 78-ї сесії Генасамблеї ООН поспілкувався з Прамілою Паттен

????Генеральний прокурор Андрій Костін у Нью-Йорку зустрівся зі Спецпредставницею Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Прамілою Паттен.

????Запровадження підходу, орієнтованого на постраждалих, особливо щодо такої складної і чутливої категорії злочинів як сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом (СНПК), є першочерговим завданням для Офісу Генпрокурора,зазначив Андрій Костін.

????Він подякував Прамілі Паттен за своєчасну та дієву підтримку, яку надає її Офіс. Це, зокрема, зміцнення інституційної спроможності української системи прокуратури та навчання прокурорів і слідчих.

????Масштаби жорстокості російських військових шокують: ми фіксуємо випадки СНПК у кожному регіоні України, який зазнав російської окупації. Виклики величезні, – наголосив Андрій Костін.

????Та я переконаний, що разом ми зможемо їх подолати та досягти нашої спільної мети – забезпечити повагу, допомогу та справедливість усім, хто постраждав від варварської агресії росії, – додав він.

Back to top button