Події

Андрій Костін: Ми перші в історії людства, хто розслідує злочини проти навкол…

Андрій Костін: Ми перші в історії людства, хто розслідує злочини проти навколишнього природного середовища як воєнні злочини

????Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час пресконференції на полях міжнародної конференції United for Justice. United for Nature.

????Він зазначив, що рік назад в Офісі Генпрокурора сконцентрували увагу на розслідуванні злочинів проти навколишнього природного середовища.

???? Це злочин проти України, як держави, і це злочин проти нашого майбутнього. Бо, знищуючи наше навколишнє природне середовище, ворог намагається знищити нормальне майбутнє життя для України і українців, – наголосив він.

????Андрій Костін зазначив, що після того, як Президент України Володимир Зеленський запропонував Формулу миру, яка включає елемент справедливості для всіх постраждалих від цієї війни і елемент необхідності відновлення навколишнього природного середовища, яке постраждало від цієї війни, робота стала ще більш потужною.

???? Ми перші в історії людства, хто розслідує злочини проти навколишнього природного середовища як воєнні злочини. Ми співпрацюємо зі всіма нашими міжнародними партнерами на цьому напрямі.

???? Будучи першими, ми не маємо права зробити помилку. Тому, об’єднуючи зусилля з країнами-партнерами, які допомагають нам, ми можемо досягнути мети. Перше – забезпечити невідворотність покарання тих, хто скоїв і продовжує скоювати воєнні злочини проти України та українців. Друге – створити відповідні стандарти притягнення до відповідальності тих, хто буде мати бажання скоїти такі ж злочини в іншій частині світу. Це має виконати превентивну роль для того, щоб інші агресори розуміли, що відповідальність за злочини проти навколишнього природного середовища, як за воєнні злочини – буде повною.

???? Міжнародний злочин, який відбувається в Україні, спрямований не тільки проти нас. Тому об’єднані заради справедливості – об’єднані заради навколишнього природного середовища. Ми сьогодні почули підтримку наших колег. Ми впевнені в тому, що ми досягнемо нашої мети.

Video is too big

Back to top button