Події

Андрій Костін: Ми даємо потужний сигнал агресору, що немає для нього жодного мі…

Андрій Костін: Ми даємо потужний сигнал агресору, що немає для нього жодного місця на землі, де він міг би сховатися від правосуддя

????Про це Генпрокурор Андрій Костін заявив під час координаційної наради з керівниками правоохоронних органів.

????Андрій Костін повідомив, що понад 101 тисячі воєнних злочинів, вчинених державою-агресором, зафіксовані українськими правоохоронними органами. Індентифіковано 400 воєнних злочинців, понад 50 вироків постановили українські суди.

???? Комусь може здаватися, що ці цифри не співвідносні. Я вважаю по-іншому. Наші партнери також. Вони не розуміють, як нам вдається під час активної фази збройної агресії не тільки документувати воєнні злочини, але й притягати до відповідальності воєнних злочинців не тільки в Україні, – підкреслив Андрій Костін.

????Він відзначив безпрецедентний рівень взаємодії наших органів правопорядку з міжнародними судовими інституціями, з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду.

???? Ми знаходимося в постійній співпраці з нашими колегами з інших країн, які розслідують російські воєнні злочини. В активній фазі розслідування певних конкретних воєнних злочинів, які здійснюються Міністерством юстиції США, нашими колегами в Німеччині, ми також ведемо переговори з Бельгією, Нідерландами та іншими країнами. Це, окрім країн Спільної слідчої групи (JIT), – повідомив він.

???? Це дуже потужний сигнал агресору, що немає для нього жодної жодного місця на землі, де він міг би сховатися від правосуддя, – наголосив Генпрокурор.

ДЕТАЛІ

Video is too big

Back to top button