Події

Андрій Костін: Дуже важливо, щоб ми вже зараз, під час війни, забезпечували своє…

Андрій Костін: Дуже важливо, щоб ми вже зараз, під час війни, забезпечували своєчасне правосуддя за воєнні злочини

????Генеральний прокурор Андрій Костін в інтервʼю «Голосу Америки» розповів про важливість розслідування воєнних злочинів росії та притягнення винних до відповідальності під час активної фази бойових дій.

????Зусилля України та міжнародних партнерів зосереджені не тільки на документуванні та розслідуванні воєнних злочинів, але і також на притягненні винних до відповідальності, аби забезпечити своєчасне правосуддя.

????Ми знаємо, як росія намагається знищити докази своїх воєнних злочинів, в тому числі, в Маріуполі. Тому дуже важливо, щоб ми вже зараз, під час війни притягали до відповідальності. Це абсолютно нова практика для світу, і це визнають всі наші партнери, саме вони допомагають нам це робити.

????Створення дієвих механізмів правосуддя та повноцінне відновлення справедливості є першочерговою необхідністю для кожного, хто постраждав від російської агресії, а також важливою умовою сталого миру в майбутньому.

????Ми не можемо допустити безкарності. Ми маємо притягати до відповідальності, показувати це максимально публічно, зокрема, для того, щоб хтось інший кілька разів подумав, чи треба брати участь в цій злочинній війні, яку росія веде проти українських мирних громадян. Історія говорить: лише якщо забезпечено відповідальність, можливий сталий мир. Якщо цього не станеться – буде повторення війни та конфліктів в різних куточках Землі.

???? ДЕТАЛЬНІШЕ ЗА ПОСИЛАННЯМ

Video is too big

Back to top button