Події

Андрій Костін: До кінця року ми можемо мати модельну підозру щодо найвищого кер…

Андрій Костін: До кінця року ми можемо мати модельну підозру щодо найвищого керівництва російської федерації за злочин агресії

????Переслідування найвищого політичного та військового керівництва рф за злочин агресії набуває абсолютно реальних кроків. Про це зазначив Генеральний прокурор Андрій Костін, спілкуючись із журналістами під час робочої поїздки в Одесу.

????Поки йдуть перемовини з нашими країнами-партнерами щодо створення Спеціального трибуналу для покарання за злочин агресії найвищого керівництва російської федерації, ми вже починаємо роботу в Міжнародному центрі з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA), який з 3 липня вже працює в Гаазі в приміщенні Євроюсту, – зауважив Андрій Костін.

????У ньому вже працюють наші українські прокурори. Спільно з ними будуть працювати прокурори з країн-членів Спільної слідчої групи (JIT). Вже є рішення щодо направлення прокурора від Міністерства юстиції США.

????У найближчі місяці приєднаються інші країни-партнери, тому що злочин агресії – це міжнародний злочин, і відповідь на нього має бути міжнародною. Це не тільки про Україну, це про відповідь світового співтовариства на цей злочин, – зазначив Андрій Костін.

????Головне завдання прокурорів, які будуть працювати в ICPA, – це збір доказів, їх уніфікація, розробка стратегії досудового розслідування злочину агресії.

????Я поставив завдання до кінця року, щоб ми мали модельну підозру щодо найвищого керівництва російської федерації за злочин агресії. Це серйозний виклик, але доказів зібрано вже достатньо багато, – повідомив Генпрокурор.

????Він додав, що ці докази зібрані в рамках кримінального провадження щодо злочину агресії, яким займаються безпосередньо в Офісі Генерального прокурора. Також відповідні докази мають країни-партнери.

????Всі вони будуть зібрані разом і проаналізовані для того, щоб майбутній Спеціальний трибунал мав підготовлену базу для переслідування путіна та його поплічників за злочин агресії, – пояснив Андрій Костін.

Video is too big

Back to top button