Події

Аналітики БЕБ упередили закупівлю на 11 млн грн у компанії пов’язаної з рф Відпо…

Аналітики БЕБ упередили закупівлю на 11 млн грн у компанії пов’язаної з рф

Відповідно до рекомендаційного листа аналітиків Бюро економічної безпеки України, службові особи комунального підприємства – ініціатора закупівель, прийняли рішення про відхилення процедури та відмову у виділенні коштів по укладеному договору.

❗️Згадане комунальне підприємство м. Києва планувало здійснити закупівлю транспортувального обладнання для метрополітену на загальну суму 11,2 млн грн.

Співробітники БЕБ, за результатами інформаційно-аналітичної діяльності з упередження та протидії розкраданню бюджетних коштів, використовуючи ризик-орієнтований підхід, виявили ризикові операції пов’язані з проведенням закупівель за бюджетні кошти. ☝????Зокрема встановлено, що переможцем закупівель визначено суб’єкт господарювання, засновником та бенефіціарним власником якого є громадянин рф.

????Отримані російською компанією гроші могли б перераховуватись у вигляді дивідендів або іншим чином суб’єктам російської федерації, та використовуватись в якості фінансування збройної агресії проти України.

Беручи до уваги відомості щодо виявлених передумов нанесення шкоди економічній безпеці держави, БЕБ направило рекомендаційний лист до розпорядника бюджетних коштів. ????З метою упередження розтрати коштів аналітики БЕБ запропонували переглянути доцільність укладення відповідного договору поставки.

‼️Розтрату бюджетних коштів у розмірі 11,2 млн грн упереджено.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button