Події

​​⚠️ Агресор використовує кібератаки для проведення інформаційних спецоперацій …

​​⚠️ Агресор використовує кібератаки для проведення інформаційних спецоперацій проти партнерів України, щоб підірвати підтримку нашої держави

Поки сили безпеки і оборони звільняють тимчасово окуповані території на сході і півдні України, російський агресор продовжує атакувати інформаційні системи нашої держави та країн Європейського Союзу. Про це заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора сказав під час онлайн-включення на конференції «Threathunt 2030» в Афінах, яку організувало Європейське агентство з мережевої та інформаційної безпеки (ENISA).

???? «Сучасна кібервійна не має кордонів, що вже підтверджено атаками на партнерів України: США, Велику Британію, Данію, Польщу, Чехію, Італію, Францію, Румунію, Латвію та інші країни. Зараз ворог проводить численні атаки в кіберпросторі партнерів з метою помсти або в межах проведення інформаційно-психологічних операцій для того, щоб підірвати підтримку України», – зазначив Віктор Жора.

Кіберагресія стала повноцінною складовою цієї війни, розширивши можливості ворога. І це стосується як руйнівних кібератак на інформаційні системи об’єктів критичної інфраструктури, так і розвідувальної діяльності та операцій впливу.

Віктор Жора поділився досвідом України у протистоянні російській кіберагресії, розповів про виявлені тактики і техніки, які використовує агресор, та звернув увагу на виклики, які стоятимуть перед нашою державою та світом у майбутньому.

???? «Вже навіть не треба заглядати у майбутнє, моделювати його, щоб чітко усвідомити важливість спільної роботи над формуванням безпечного кіберпростору. Вона має тривати як в межах глобальних ініціатив, так і на двосторонньому рівні задля посилення нашої безпеки завдяки обміну досвідом, технологіями, підходами та напрацюваннями найкращих практик. Переконаний, що широке партнерство України та ENISA в цій сфері стане одним із важливих чинників у формуванні майбутньої системи європейської кібербезпеки», – наголосив Віктор Жора.

ℹ️ Конференція «Threathunt 2030» – один із найбільших профільних заходів Європи, який організовує Європейське агентство з мережевої та інформаційної безпеки (ENISA).
Темами для обговорення стали різноманітні аспекти майбутніх загроз для кібербезпеки до 2030 року, питання посилення стійкості та поглиблення взаємодії між країнами Європи у сфері кібербезпеки.

Back to top button