Події

Аби перемогти зовнішніх і внутрішніх ворогів, маємо змінюватися Протягом 2022…

Аби перемогти зовнішніх і внутрішніх ворогів, маємо змінюватися

????Протягом 2022–2023 рр. десятки фахівців Офісу Генпрокурора та регіональних прокуратур взяли участь у професійних тренінгах, організованих партнерами з Європи та США.

Ця практика активно розвивається з вересня 2022 р. За 8 місяців прокурори взяли участь у понад 20 таких заходах.

Впровадження сучасних підходів, постійне навчання, побудова міжнародних контактів необхідні як для розслідування та судового переслідування злочинів ворога, так і для продовження реформ. Якісні зміни у роботі органів правопорядку — запорука набуття Україною повноцінного членства в ЄС.

???? Тренінги й міжнародний досвід допомагають побачити, наскільки наші практики відповідають міжнародним стандартам, які нові підходи і технології можемо застосувати, — пояснює начальник відділу Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Станіслав Петренко.

???? Ми мали змогу поспілкуватися з прокурорами, які безпосередньо працювали по колишній Югославії, провели паралель між воєнними злочинами там і в Україні, — розповідає начальниця управління міжнародного співробітництва Валерія Мельник.

???? З нами діляться досвідом, який ми накладаємо на наші кримінальні розслідування. Це допомагає у зборі доказів, які потім ляжуть в основу обвинувальних вироків, — каже прокурор Донецької облпрокуратури Віра Черноштан.

???? Ключові напрями навчання:
– збір і обробка доказів воєнних злочинів;
– робота з випадками сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом;
– злочини проти довкілля;
– фінансові злочини, ухиляння від санкцій та повернення активів;
– захист культурних цінностей та інтелектуальної власності;
– боротьба з транснаціональною злочинністю і захист кіберпростору;
– воєнні злочини проти дітей.

???? Генпрокурор на рівні стратегічних цілей та завдань поставив за мету обмін досвідом з органами прокуратури зарубіжних країн. Аби перемогти всіх ворогів, і зовнішніх і внутрішніх, маємо змінюватися – вдосконалювати наші навички, – зазначає радник Генпрокурора Максим Попов.

Video is too big

Back to top button