Події

8 – 15 вересня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини Повідомлено про підозру трьом ро…

8 – 15 вересня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
???? Повідомлено про підозру трьом росгвардійцям у тому, що під час окупації Херсона вони разом з іншими військовослужбовцями рф викрадали, незаконно утримували та піддавали тортурам цивільних жителів Херсона, двоє з яких загинули.
???? Ідентифіковано і повідомлено про підозру чотирьом військовим рф. За даними слідства, в лютому 2022 р. вони вбили беззбройного охоронця «Новусу» в Бучі.

#Колаборанти
???? Народному депутату від забороненої партії «ОПЗЖ» повідомлено про підозру в державній зраді. Слідством встановлено, що він виконував завдання одного з ексзаступників секретаря РНБО, завербованого фсб рф.
???? Колишнього нардепа підозрюють у держзраді та розпалюванні національної ворожнечі. Ексдепутат був частим гостем російських пропагандистських каналів, поширюючи проросійську риторику.

#СтопКорупція
???? Повідомлено про підозру голові та двом секретарям Білгород-Дністровської ВЛК. Дані свідчать, що вони разом з іншими поки невстановленими особами допомагали військовозобов’язаним уникати призову.
???? На отриманні хабаря викрили двох посадовців кваліфікаційної комісії Дунайського управління Моррічтранспорту. Їм повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за посвідчення судноводія.

#ОрганізованаЗлочинність
???? Відомому бізнесмену повідомлено про нову підозру. За даними слідства, він незаконно заволодів 5,8 млрд грн найбільшого українського приватного банку.
???? Керівника детективного агентства підозрюють у виконанні замовлень зі збору конфіденційної інформації. За даними слідства, він використовував знайомого – діючого співробітника Національної поліції для отримання даних з баз правоохоронців.

#СправаТижня
???? Колишнього президента і голову уряду України судитимуть за державну зраду за підписання та схвалення «Харківських угод».

#ПодіяТижня
???? В Києві відкрився польовий офіс Міжнародного кримінального суду, який став найбільшим представництвом МКС за межами Гааги.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button