Події

​​6️⃣0️⃣3️⃣ доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти на…

​​6️⃣0️⃣3️⃣ доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни: ситуація станом на ранок 19 жовтня

Минулої доби кремлівські терористичні війська завдали чергових ракетних ударів по цивільних об’єктах у Харкові, Запоріжжі, Павлограді, Обухівці Дніпропетровської області та Миколаївському районі. Окрім цього, російські окупанти в ніч на 19 жовтня атакували Україну 6 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 3 дрони-камікадзе.

⚔️ Протягом минулої доби відбулося близько 80 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 15 ракетних та 79 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житловий п’ятиповерховий будинок, 2 церкви, будинок культури, спортивний комплекс, понад 20 приватних будинків та інша цивільна інфраструктура.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

???? Протягом доби авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 – по зенітно-ракетних комплексах противника. Також нашими захисниками знищено російський літак Су-25 та 5 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

???? Підрозділи ракетних військ уразили 2 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс “Тор”, радіолокаційну станцію “Зоопарк-1М” та 11 артилерійських засобів противника.

???????? Підтримуйте Збройні Сили України!

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.10.23 ????

Back to top button